4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İÜ'de rektörlük seçimi

Malatya İnönü Üniversitesi’nde 18 Haziran’da yapılacak olan rektörlük seçiminde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Rektör adaylarından Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Prof. Dr. Cemil Çelik’in lehine çekildiğini ve birleşme kararı aldıklarını söyledi.

Akkoza Otel’de ortak basın toplantısını düzenleyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Prof. Dr. Cemil Çelik, basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, aynı zamanda Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Bu seçim sürecinde, rektör adaylığını ilan eden iki Malatyalı öğretim üyesi olarak, üniversitemizin sorunları ve geleceği konusunda aynı görüşleri paylaştığımızı anladık. Öğretim üyelerimizin ve kamuoyunun, birbirinden farklı düşünmeyen bizlerin, birlikte hareket etmesi konusunda yoğun taleplerini gördük ve bunun gerekliliğine inandık. Çelik ile birlikte hareket etme karını verdik. Birlikteliğimizin ortak adayı olarak Prof. Dr. Cemil Çelik’i uygun gördük” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nda görevli (TÜBİTAK) Prof. Dr. Cemil Çelik ise, “Çekilme yok birleşme var. Çekilenin diğerine yol verme şeklinde değil, proje ve beyinlerini birleştirmektir. Birinin diğerine feragat ederek çekildiği algılanmasın“ şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 17:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?