4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kabak yetiştiriciliğine teşvik

Malatya'nın Darende ilçesinde alternatif ürünler arasında ekimi desteklenen kabak ekimi nedeniyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından satın alınan 1 adet Kabak Hasat Makinesi ile 1 adet Kabak Ekim Makinesi, düzenlenen törenle İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim edildi.


Darende ilçesindeki kabak yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce satın alınan Kabak Hasat Makinesi ile 1 adet Kabak Ekim Makinesi, Kaymakam Vural Karagül tarafından İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu'ya teslim edildi.


Darende İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu, "Geçtiğimiz üretim sezonu içerisinde 100 dekarlık bir alanda çekirdeklik kabak ekimi gerçekleştirilmiştir. Kıraç şartlarda özellikle ilçemiz Günpınar ve Başdirek köyleri ile Ayvalı kasabasında bu sene etkili olan kuraklığa rağmen olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Çiftçilerimizin konu ile ilgili makineleşmeye geçmesinde üretim daha da artacaktır. Çiftçilerimize bu konuda her türlü desteği vereceğiz" dedi

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?