3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kadın Esnaflar Kurulu toplandı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) bünyesinde oluşturulan Esnaf ve Sanatkar Kadınlar Kurulu kuruluş çalışmalarını tamamlayarak faaliyetlerine başladı.

Esnaf ve Sanatkar Kadınlar Kurulu'nun tanıtımı için Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkar kadınlara yönelik eğitim çalışmalarının önemli olduğunu belirterek, "Küçük esnaf ve sanatkar içinde yetişmiş olan bayanların eğitilmesi amacıyla yapılan eğitim çalışmasında 4 bin 500 kişi hedeflenmişti, ancak Türkiye genelinde bu rakam 10 bini geçti" dedi.
Keskin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu bünyesinde bir kadın komitesi oluştuğunu belirterek, bu amaçla Malatya'da bir Kadın Komisyonu kurulduğunu belirtti. Keskin, bir erkeğin eğitilmesi ile sadece bir erkeğin eğitileceğini, ancak bir kadının eğitilmesi ile bir ailenin eğitildiğini belirterek, bu konuda esnaf ve sanatkar kurumu olarak ailenin eğitiminden yana olduklarını kaydetti.

Keskin, "Türkiye bir kriz içinde. Bu krizin atlatılması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu ülke bizim, bu devlet bizim, bu bayrak, bu toprak bizim. Bütün arkadaşlarımızdan bu işlere ciddi bir şekilde birlik ve beraberlik içinde sarılmalarını istiyorum" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkar Kadınlar Kurulu Başkanı Ömür Akkel ise, "Kurulun amacı kadın esnaf ve sanatkara özel konuların belirlenerek politikalar oluşturulması yönünde çalışılmasıdır. Kadın esnaf ve sanatkarların destekleme ve hizmet sunma kapasitesinin arttırılması hedeflenmektedir. Çalışmalar kadın esnaf ve sanatkarların sesinin birliktelik içinde duyurulmasına ve yeni politikalar oluşturulmasına katkıda bulunacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?