4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kadınlara 200 bin YTL mikro kredi

Malatya'da bu yıl içerisinde yoksul kadınlara 200 bin YTL tutarında mikro kredi dağıtılacağı bildirildi.

Malatya İl Genel Meclisi, Ağustos ayı çalışmalarını tamamladı. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında yapılan toplantıda Arguvan ilçesine bağlı Sığırcıuşağı köyü isminin değiştirilmesi teklifi görüşüldü. İdare Kurulu'nda teklifle ilgili Meclise gönderilen raporda, Sığırcıuşağı kelimesinin halk arasında, "Sığır köyü, Sığır, Sığıruşakları" şeklinde alay konusu yapıldığı ve yerleşim yerinin de Osmanlıca tapu kayıtlarında Çakmak olduğu belirtildi. Görüşmede, Sığırcıuşağı köyünün yeni isminin Çakmak köyü olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Toplantıda, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde görevlendirilmek üzere 10 greyder operatörü, 10 kamyon şoförü, 8 aşçı ve 5 dozer operatörü olmak üzere toplam 33 mevsimlik işçinin yol yapımı ve karla mücadele çalışmalarında istihdam edilmesi ile ilgili teklif ise reddedildi.

Toplantını son gündem maddesinde ise Malatya'da 2008 yılı içinde verilecek olan mikro kredi yönetmenliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Malatya'da 2008 yılı içinde yoksul kadınlara verilecek olan mikro kredi miktarının 200 bin YTL olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?