4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kadir Topbaş Malatya'da

Kayısı Festivali için Malatya'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçimde tekrar aday olacağını belirterek, "İstanbul'un su problemi yok" dedi.
16. Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Malatya Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye önünde mehteran takımının gösterisi ile karşılanan Topbaş, burada Genç Osman Marşı'nın çalınmasını istedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından Topbaş'a tepside kuru kayısı ve kristal kayısı maketi hediye edildi. Topbaş da Akın'a İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organlarını ve plaketini sundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, belediye başkanlığı seçiminde tekrar aday olacağını açıkladı.

Başladığı projeleri tamamlamak, özellikle metroyu bitirmek için tekrar aday olacağını belirten Topbaş, "Siyasette 24 saat uzun bir zaman dilimi. Ne olur bilemeyiz. Sadece bizim istememizle olmuyor. Halkımız ve partimiz karar verecek. Başladığımız işleri tamamlama açısından bir dönem daha varım" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni de eleştiren Topbaş, "Türkiye'de ana muhalefet partisi yok. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi'ni karalamak adına söylemiyorum. Gerçekten bir eksiklik olduğu için dile getiriyorum. Maalesef bazı siyasi partilerimiz ve ana muhalefet partisi, tedavülden kalkmış, geçmiş yüzyılın fikirleriyle siyaset yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

"Ben sürekli halkın içindeyim. Otobüse biniyorum, direksiyona geçiyorum, tramvaya ve vapura biniyorum. Halk, hizmeti görüyor ve defterin kenarına yazıyor" diyen Kadir Topbaş, daha sonra İstanbul'un suyuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bir düzeltme yapmam lazım. 'Barajınızda ne kadar su var?' diyorlar. 270 milyon metreküp. Bu ne kadar gider? 148 gün. '148 gün sonra hiç suyumuz kalmayacak' diyorlar. Böyle bir mantık olmaz ki? İstanbul'da su problemi yok. İstanbullu suyunu tedarikli kullanıyor. İstanbul için gerekli tedarikleri yaparak su problemi yaşatmayacağımızı söyledik. Kasım ayına kadar hiç yağmasa dahi yetecek kadar tedarik yapılmıştır. Diğer taraftan heyelandan ve yağıştan gelecek sular da var."

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 15:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?