4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kafede ilginç serinletme yöntemi

Malatya'da bir kafe işletmesi sahibinin uyguladığı ilginç soğutma sistemi görenleri hayrete düşürüyor.

Kanalboyu'nda Taşken Kafe'nin işletmeciliğini yapan Ahmet Kıraç, bunaltıcı yaz sıcağının kafeye gelenleri etkilememesi için ilginç bir soğutma sistemi uygulaması başlattı. Özellikle kafenin bahçesinde etkili olan sistem, müşterilerin beğenisini topladı.

Kafe sahibi Ahmet Kıraç, sistemin açık alan soğutma sistemi olduğunu belirterek, "Vantilatör ve klima gibi soğutma sistemlerinin etkili olamayacağı bir alanda bu sistem etkili olabiliyor. Bu sistem yurt dışında özellikle Amerikada 20 yıldır kullanılıyor. Türkiye'de yeni gelişmektye olan bir sistem. Biz Doğu Anadolu Bölgesine bu uygulamayı yeni getirdik. Özellikle kuru bölgelerde Malatya gibi illerde etkili oluyor" dedi.

Müşterilerin oturmak ve dinlenmek amacıyla kafeye geldiklerinde güneşin sıcağından etkilenmemesi amacıyla çeşitli araştırmalar yaptığını kaydeden Kıraç, "Müşterilerimiz kafemize geldiklerinde dışarda oturduklarında sıcaklıktan şikayet ediyorlardı. Bizde yaptığımız araştırmalar sonucunda açık hava soğutma sistemini bulduk ve uyguladık. Müşterilerimiz şu anda nasıl bir sistem olduğunu bilmedikleri için ilginç karşılıyorlar. ‘Nasıl bir sistem, bize ne püskürtüyorsunuz’ diye soruyolar. Tabi biz basınçlı bir sistemle suyun püskürtülmesi sonucu soğutma sistemi uyguladığımızı söylüyoruz. Müşterilerimiz sistemi memnuniyetle karşılıyorlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 16:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?