3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kalesnikof'lu çatışma!

Malatya'da araç kiralama işi nedeniyle alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada iki grup silahlı çatışmaya girdi.

Kaleşnikof marka silahın da kullanıldığı olaydan sonra polis yaklaşık 200 metrelik alanda 11 adet çekirdek buldu.

Alınan bilgiye göre, P.D. adlı şahıs, İ.K. adlı şahıstan kiraladığı araçla kaza
yapınca, aracın kaskolu olmaması nedeniyle 30 bin TL tutarında borçlanarak senet imzaladı. P.D., alacaklı olan oto kiralamacıları tarafından sıkıştırılınca P.D.'nın kızı G.D., arkadaşı olan İ.H.İ.'den yardım istedi. İ.H.İ. ise, arkadaşları olan H.K., S.K. ve M.Ü. adlı şahısları yanına alarak oto kiralama işyerine gitti.
İşyerinde çıkan tartışmada İ.H.İ. üzerindeki tabancayla ateş açınca işyerinde bulunan Ü.L.L. adlı şahıs tabancasıyla karşılık verdi. Yine işyerinde bulunan M.K. ise Kaleşnikof marka silahla 7 el ateş açtı. Saldırıda mermilerden 5 tanesi İ.H.İ ve beraberindekilerin bulunduğu otomobile isabet ederken, 2 tanesi ise sokaktaki 2 eve isabet etti. Yine işyerindeki B.F.'nin ise yine av tüfeği ile sokağa çıktığı ancak ateş etmediği tespit edildi.

Olayda kimsenin ölmemesi ve yara almadan kurtulması büyük bir şans olarak değerlendirilirken, polis olayın gerçekleştiği sokakta 200 metrelik alanda toplam 11 adet mermi kovanı buldu. Polis çevrede yaptığı araştırmada bir işyerini güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, şahıslara ulaştı. Olaydan sonra kaçan ve Kaleşnikof marka silah kullanan M.K. adlı şahısa ve silaha ulaşılamazken, yine firarda olan olayın diğer şüphelisi M.Ü. dışındaki tüm şüpheliler Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince yakalanarak gözaltına alındılar. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:50:12
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 20:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?