4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kaleşnikoflu çete adliyeye çıkartıldı

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 19 aydan beri üzerinde çalışma yaptığı suç örgütü çetesine yönelik düzenlenen operasyon sonucunda 44 kişi sorgularının ardından Malatya Adliyesi'ne çıkartıldı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Mart 2007'de 270 bin YTL tutarındaki bir çekin ödenmesi ile ilgili ihbar üzerine başlattığı çalışma, düzenlenen operasyonla sonuçlandı. 1 adet kaleşnikof silah ve bu silaha ait 3 adet kaleşnikof şarjörü ile 40 adet kaleşnikof mermisi, 9 adet değişik çaplarda tabanca, 6 adet av tüfeği, 21 adet değişik çap ve modelde fişek, çetenin el koyduğu 1 adet otomobil, suçlarda kullanılan çok sayıda çek, senet ve ihale evrakları ile birlikte yakalanan 44 kişi'nin çok sayıda suç olayına karıştığı tespit edildi. 

Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, çetenin adam yaralama, ihaleye fesat karıştırma, adam kaldırmak ve alıkoymak, rüşvet vermek, korku ve sindirme ile çek ve senet tahsilatı, nitelikli yağma, ruhsatsız silah taşıma, tehdit, darp suçlarından oluşan toplam 17 ayrı suça karıştıkları ve Malatya ile birlikte, Adıyaman, Ankara ve Antalya'da da faaliyet gösterdikleri belirtildi. 

Gözaltına alınan 44 kişi hakkındaki suçlama iddiaları ise şu şekilde: "Suç işlemek için silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına suç işleme, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, adam yaralama, adam alıkoyma, nitelikli yağma, görevi kötüye kullanmak, gizliliğin ihlali, nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, içmek maksadı ile uyuşturucu madde bulundurmak, ruhsatsız silah taşıma, suçu üstlenme, adli mercileri yanıltma".

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:20:46
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?