4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Kalkınma'ya okuldan başlandı

MALATYA Arapgirli işadamları Naci Ekşi, Ercihan Ekşi, merhum Yakup Karabay, Turan Tuna ve Nuri Tuna tarafından yaptırılan ve Yakup Karabay’ın vefatından sonra çocukları Seval Karabay ve oğlu Taner Karabay’ın desteğini sürdürdüğü İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksek Okulu yeni binası, yapılan görkemli törenle eğitime açıldı.

Açılışta, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, bölge milletvekilleri, İSO Başkanı Tanıl Küçük, SETBİR Başkanı Erdal Bahçıvan ve İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi gibi önemli isimler de hazır bulundu.

Eller taşın altına

Törende konuşan projenin öncülerinden Bakırköy Belediyesi eski başkanı ve 19’uncu Dönem milletvekili Dr. Naci Ekşi, ilçede bir ’yerinden kalkınma’ projesi başlattıklarını İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksek Okulu’nun da bunun ilk halkası olduğunu söyledi. Naci Ekşi, "Açtığımız bu okul yaratacağı ekonomi ile Arapgir’in kendi kendine yeten bir ilçe olması için atılan ilk adım olacak" diye konuştu.

hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?