30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kalp deliği ameliyatında başarı

KALP DELİĞİ 30 DAKİKADA KAPATILIYOR

Malatya'da kalp deliği ameliyatsız olarak 30 dakikada kapatılıyor.

Malatya Özel Gözde Hastanesi bünyesinde oluşturulan özel bir bölüm ile kalbi delik olan hastalar, ameliyat edilmeden yaklaşık 30 dakikada sağlıklarına kavuşuyor. Sadece bir gece hastanede kalan hastalar, bir gün içerisinde ise günlük yaşamlarına dönebiliyor. Kalp deliği operasyonu için oluşturulan özel bir ekip ve donanım Malatya'dan şehir dışına hasta göndermemekte kararlı olduklarını belirtiyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Turhan, "Doğuştan kalbi delik olan ve yetişkin olana kadar çok fazla şikayet oluşmayan hastalarda, kalbindeki deliği ameliyatsız, kısa sürede kasıktan girerek deliği kapatıyoruz. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bu işlemi bölgemizde, özel hastanede ilk defa yapacağız" dedi.

Turhan, şehir dışına hasta göndermemekte kararlı olduklarını kaydederek, "Gözde Sağlık Grubu'nun özellikle kardiyoloji kalp-damar cerrahisi konusunda bölgede iyi yatırımlar yapıyor. Bunun da ilk adımı olarak hastanede kardiyoloji kalp-damar cerrahisi ekibini daha deneyimli ekip ve her konuda hastaya hizmet verebilecek, hastaları şehir dışına göndermeyecek bir yapı oluşturuldu" diye konuştu.

Ameliyatsız kalp deliği operasyonu hakkında da bilgiler aktaran Turhan, "Ameliyatsız kalpteki deliği kapatma işlemi; kalpteki deliğin iki çeşit tedavi yöntemi var. Ya açık kalp ameliyatıyla o bölgenin yamalanması gerekiyor. Ya da 15 yıldır var olan ama ülkemizde yakın dönemde yaygınlaşmaya başlayan kalpteki deliği ameliyatsız olarak, üretilen özel bir cihazla kapatılması yöntemi kullanılıyor. Bu işlem sırasında hastayı bir miktar uyutuyoruz. Arkasından da hastanın kasık bölgesinden damarına girerek, özel

cihazlarla kalbe ulaşıp, kalpteki delik olan bölgeye, tamamen o bölge için dizayn edilen cihazla o bölgeyi tamamen kapatıyoruz. Kapatma işlemi sonrası hasta sadece bir akşam burada misafir oluyor. Bir gün sonra tamamen günlük yaşantısına dönebiliyor. Bu işlemin ameliyata olan üstünlüğü ise, hasta çok erken günlük yaşantısına dönebiliyor. Hasta, böyle basit bir işlem için açık kalp ameliyatı olmak zorunda kalmıyor" dedi.

KALP DELİĞİ 30 DAKİKADA KAPATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 12:13:02
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 15:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?