4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kamu çalışanları anaokulu açıldı

Malatya'da 1 yılda devlet desteği olmadan 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında projelendirilen 5 okulun tamamı da hizmete girdi. Son olarak Kamu Çalışanları Anaokulu için açılış töreni düzenlendi.

91 Bin dev Öğrenci Projesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerden gönüllü olarak 20 ayda oluşan kesintilerle yaptırılan Kamu Çalışanları Anaokulu için açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Törende kamu kuruluşları adına konuşan Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, din görevlilerinin projeye toplam 70 bin YTL katkı sunduğunu belirterek, eğitim çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, Malatya'da okul öncesi eğitim durumunun yüzde 36'lara çıkartıldığını belirterek, kamu çalışanlarının maaşından gönüllü olarak 20 ayda toplanan 613 bin YTL para ile 200 öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırıldığını söyledi. Okula 1 haftada 82 öğrencinin kaydedildiğini belirten Bulut, bu sayıyı 200'e çıkartacaklarını aktardı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, eğiteme önem veren ülkelerin ancak kalkınabileceğini, Malatya'da son yıllarda eğitim adına güzel gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, 91 Bin Dev Öğrenci Projesi Malatya'da 1 yılda 3 ilköğretim ve 2 anaokulu olmak üzere toplam 5 okulun eğitime kazandırıldığını aktararak, "Bu bir hukuksal görev değildi, ama bir sosyal sorumluluk göreviydi" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi 2 ana okulu öğrencisine kestirildi.
Bu arada, Malatya'da 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında 1 yıl içerisinde 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu, Polis Amca İlköğretim Okulu, Öğretmenler İlköğretim Okulu, Beyaz Birlik Anaokulu ve kamu çalışanları Anaokulu hizmete girdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?