4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kamu davasından kurtulamadı

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozlucu beldesinde oturan Hüseyin Altıntop (32), elektrik kesintisi nedeniyle trafoya müdahale ederken akıma kapıldı. Sağ kolu ile ayak parmakları kesilen Altıntop, hastaneden döndüğünde hakkında kamu davası açıldığını öğrendi.

Milli futbolcu Hamit Altıntop ile babaları amca çocuğu olan Hüseyin Altıntop, ocak ayında beldede elektriklerin kesilmesi üzerine Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi (FEDAŞ)'ni arayarak arızayı bildirdiğini söyledi.

Telefondaki görevlinin arızanın trafodan olduğunu ve anlayan birinin bakması gerektiğini söylemesi üzerine yüksek gerilim trafosuna gittiğini anlatan Altıntop, şalteri kontrol ettiği sırada akıma kapıldığını savundu. Olaya şahit olan arkadaşlarının haber vermesi üzerine ambulansla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan Altıntop, yoğun bakıma alındı. Vatandaş, 3 ay kaldığı hastaneden sağ kolu ve sağ ayak parmakları kesilerek taburcu edildi.

Altıntop, eve geldikten sonra Akçadağ Asliye Ceza Mahkemesi'nden gelen tebligatta, kendisine 'kamu malına zarar vermekten' dava açıldığını öğrendi. Kendisinin mağdur olduğunu savunan vatandaş, dava sürecinin bitmesinin ardından kendi hakları için yargıya başvuracağını ifade ederek, herhangi bir zararın söz konusu olmadığını iddia etti.

Akçadağ Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan kamu davasında Altıntop'un 'kamu malına zarar verdiği' gerekçesiyle yargılandığı belirtilirken, kamu davası nedeniyle FEDAŞ'tan meydana gelen zarar hakkında bilgi istendiği öğrenildi. FEDAŞ yetkilileri ise olayın meydana geldiği sırada trafonun kapısının kilitli olduğunu savunarak, Altıntop'un kilidi kırarak içeri girdiğini iddia etti. Yetkililer, yüksek gerilim trafolarının kilitsiz olmasının mümkün olmadığını, buraya girme ve müdahale yetkisinin sadece uzmanlarda olduğunu kaydetti.

Açılan dava nedeniyle, Akçadağ Asliye Ceza Mahkemesi'nin kendilerinden oluşan zarar hakkında bilgi istediğini ifade eden yetkililer, istem doğrultusunda 'zarar hakkında bilgi verdiklerini ve kilidin kırıldığını belirttiklerini' kaydetti. Hüseyin Altıntop ise kapının kilitli olmadığını ileri sürdü

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 16:20:23
Güncelleme :26 Haziran 2008 Perşembe 16:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?