4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kamu-Sen yüzde 20 zam istedi

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, hükümetin yaşanan ekonomik kriz nedeniyle memura, asgari ücretliye ve emeklilere en az yüzde 20 oranında zam yapmasını istediklerini söyledi. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro Sendikası Malatya Şubesi'nin düzenlediği eğitim seminerine katıldı. Öğertmenevi'nde gerçekleşen seminerin açılışında konuşan Yokuş, "Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip olan ABD'de bile devletin ekonomideki payı yüzde 32'lerde iken, Türkiye'de devletin ekonomideki payı yüzde 25'lere kadar düşmüştür. Yabancıların kontrolü altına alınmış bir ekonomi içinde elbette küresel kriz bizi de sıkıntıya sokmuştur. Türkiye yeni bir kaosa doğru gitmektedir" ifadelerini ileri sürdü. 

Yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle memura ve emekliye mutlaka ek desteklerin verilmesini istediklerini söyleyen Yokuş, "Krizi en az zararla atlatmamız için, krizden en fazla zarar görecek olan kesimlerin mutlaka desteklenmesi lazım. Başta kamu çalışanları olmak üzere asgari ücretlinin, emeklinin maaşlarına asgari yüzde 20'den aşağı olmamak kaydıyla bir zam yapılmasını talep ediyoruz. Ancak, böyle bir zamla kış şartları atlatılabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 13:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?