2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Kamu-Sen'den toplu iş görüşmeleri

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, hükümetle yapacakları toplu görüşmelerde enflasyon ve vergi oranlarındaki artışın maaşlara yansıtılmasını isteyeceklerini söyledi. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, sendika çalışmaları nedeniyle geldiği Malatya'da İHA muhabirine, 15 Ağustos 2006 tarihinde başlayacak olan toplu görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karadavut, şu anda kamu çalışanlarının 11 ayrı hizmet kolunda sendikalaştığını ve Kamu-Sen'in ise 8 yetkili sendikayla bu yıl toplu görüşmelere katılacağını bildirdi. Karadavut, "Kamusen AR-GE Merkezi çok güzel bir hazırlık yapmaktadır. Geçen yıl hükümetle çok güzel bir mutabakat metni imzaladık. Orada memur maaşları birinci 6 ay için yüzde 2.5, ikinci 6 ay için de yüzde 2.5 olarak belirlenmişti. Ancak ne yazık ki enflasyon yüzde 5'in üzerine çıkmıştır. Enflasyon şu anda yüzde 12-13 düzeyinde bulunmaktadır. Bu rakama göre çalışanların bir alacağı ortaya çıkmıştır. Hükümet geçen yıl ki toplu görüşmelerde 2006 yılında enflasyonun yüzde 5 olarak gerçekleşeceğini söyledi. Buna göre bir artış yapıldı. Şimdi yılın birinci 6 ayında enflasyon yüzde 12 düzeylerine çıktı. Enflasyonda bir sapma oldu, bunun farkını isteyeceğiz. Bu fark bizim en doğal hakkımızdır. Bu talebimizi hükümete ilettik. 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşmelerin birinci maddesi bu olacaktır, kayıplarımızın verilmesi. Yine önemli vergi oranları arttırıldı, buradan kaynaklana kayıplarımız var, bunu isteyeceğiz. Geçen yıl sendika üyesi olan memurlardan aldığımız yıllık 60 YTL sendika tazminatının arttırılmasını isteyeceğiz. Yine ek ödemesi olmayan memurlar için aldığımız 40 artı 40 olarak kamuoyunun bilmiş olduğu rakamın yükseltilmesini isteyeceğiz" diye konuştu.
Toplu görüşmelerde hükümetten 57. hükümet döneminde çıkan ancak yanlış uygulanan görev tazminatını isteyeceklerini kaydeden Karadavut, "Görev tazminatı çok önemli bir hak. Görev tazminatını bu hükümetten talep ediyoruz. Avantajımız, artık seçim de ufukta gözüktü. Hükümetin taleplerimizi anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa, kamu çalışanlarının tepkisi çok büyük olacaktır. Eğer anlaşma sağlanmazsa çok sayıda eylem planımız var. Kamu çalışanlarının büyük bir bölümü açlık sınırına yakın bir seviyede çalışıyor" şeklinde konuştu. 

Hükümetin geçen yıl memurlara grevli toplu sözleşme hakkının verilmesi için söz verdiğini hatırlatan Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, "Grev hakkı verildiği zaman, bu ülkedeki kamu çalışanları hiç durmadan grev yapacak diye bir şey yok. O da bizim silahımız olacak elbette. Artık hükümetlerin eline bakmak istemiyoruz. Bu ülkenin çalışanlarıysak, beraber oturup bütçeyi yapmak istiyoruz. Ürettiğimiz pastadan hakkımızı almak istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 10:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?