7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Kan verenlere madalya verildi

Malatya'da Kızılay'a gönüllü olarak belli standartta kan bağışında bulunanlara gümüş ve bronz madalya verildi.


14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Kızılay Malatya Şubesi tarafından Vilayet Parkında bir tören düzenlendi.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Kızılay Şube Başkanı Dr. Ali Yalçın, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Ucuz ile kan bağışında bulunan vatandaşlar ile yakınları katıldı.
Vali Halil İbrahim Daşöz, kan vermenin hem vicdani hemdi milli bir görev olduğunu belirterek,"Kan verirken can kurtardığımız aklımızdan çıkmamalı. Kızılay gözbebeği kurumlarımızdan biri. Yurtdışında ülkemizin itibarını yükseklerde tutuyor. Malatya'da kurulan Kızılay Kan Merkezi ile gerek Devlet Hastanesinin, gerekse Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kan ihtiyaçları da en iyi şekilde karşılanır olmuştur" dedi.
Kızılay Kan Merkezi'ne katkılarından dolayı Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'a teşekkür belgeleri verildi.


Tören de Kızılay'a 28 kez kan bağışında bulunan polis Memuru Şahin Temur'a gümüş madalya verilirken, Mustafa Canik, Hasan Mutlu, İbrahim Levent İmer ve Ilgar Babagil'e ise bronz madalyaları takıldı.


Kızılay, 35'in üzerinde kan bağışında bulunanlara altın, 25'in üzerinde kan bağışında bulunanlara gümüş, 8'in üzerinde kan bağışında bulunanlara ise bronz madalya veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 11:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güngör coşkun IP: 88.232.1.xxx Tarih : 4.12.2007 22:11:27

nasıl bir yorum yazmam bekleniyor bilmiyorum ama donör no4572 eskişehir kızılay kan merkezine 23/08/2007 tarihinde 708916 kan no ile 10.cu defa kan verdiğimde bronz madalyanın merkez tarafından gönderileceği söylenmesine karşın hala böyle bir şeye nail olmuş değiliz bu konuda bilgilendirmenizi rica ederiz not:manevi açıdan önemli