3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kanalboyu'na yeni çehre

Malatya'nın en önemli caddelerinden Şehit Hamit Fendoğlu ve Yunus Emre Caddelerinin ortak adı olan Kanalboyu'nun, mevcut halinin Malatya ve Malatya insanına yakışmayacak derecede yıpranmış olması nedeniyle, Malatya Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapıldı.


Yapılan düzenlemeler kapsamında bütün kaldırım ve yollar sökülüp, yollar 4 metre olarak yeniden düzenlenip, yer yer cep parkları yerleştirildi. Kış mevsiminde başlayan ve ilkbaharda sona eren Kanalboyu düzenleme çalışmaları tamamlanıp, ilkbaharın da yeşilliği de eklenince güzel bir görünüme kavuşmuş oldu.
Mevcut yolların 4 metreye daraltılmasıyla birlikte yaya yürüyüş alanı daha da genişletildi. Ayrıca, Kanalboyu’nda yer yer yeşil alanlar oluşturularak, özellikle çiçek parterleri yerleştirildi. Oturma grupları, çöp kutuları, döküm kenar elemanları, aydınlatma armatürleri ve köprülerle kanalboyu çok daha güzel bir hale getirildi. Böylece Malatyalılar, özellikle il dışından gelen misafirlerini gönül rahatlığıyla çok nezih bir mekana dönüşmüş olan Kanalboyu'nda gezdirebileceklerdir.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 10:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?