4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kanalboyuna yeni düzenleme

Malatya Belediyesi tarafından Kanalboyu'nun mevcut halinin Malatya ve Malatya insanına yakışmayacak derecede bakımsız olması nedeniyle, bu alanın yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başlandı. 

Kanalboyu’nda yapılacak düzenlemeler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, hazırlanan proje doğrultusunda inşaat ihalesini yaptıklarını ve çalışmalara başlandığını belirterek, "Yapılacak düzenlemeler kapsamında bütün kaldırım ve yollar sökülecek olup, yollar 4 metre olarak yeniden düzenlenecek, yer yer cep otoparkları bırakılacaktır. Yollar ve cep otoparklarında granit küp taşlarla Arnavut kaldırımı uygulaması yapılacaktır" dedi. 

Başkan Akın, ayrıca Kanalboyu’nda kaldırımların modern bir şekilde yeniden düzenleneceğini, kaldırımların andezit ve bazalt gibi doğal taşlarla kaplanacağını söyledi. Akın, mevcut yolların ise 4 metreye daraltılmasıyla birlikte yaya yürüyüş alanının daha da genişleyeceğini ve kanalboyunda yer yer yeşil alanlar oluşturularak, özellikle çiçek parterleri yerleştirileceğini ifade etti. 

Kanalın kenarındaki mevcut korkuluklarında yeniden tamir edilip boyanacağını ve çalışmaların bir aksilik çıkmadığı takdirde 4 ayda bitirileceğini belirten Başkan Akın, "Oturma grupları, çöp kutuları, döküm kenar elemanları, aydınlatma armatürleri ve köprülerle kanalboyu çok daha güzel bir hale getirilecektir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 12:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?