4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kanserde erken teşhis çok önemli

Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Koordinatörü Mustafa Gürbüz, kanserde erken teşhisin iyileştirmeyi kolaylaştırdığını bildirdi.

1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle yazlı açıklama yapan Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, "Bir hastalıktan korunmak için o hastalığın nedenlerinin bilinmesi önemlidir. Bugün kanserin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Kansere karşı alınacak önlemlerde, yapılacak savaşta temel ilke; kanser etkenlerinden kaçınmak ve hastalığın erken tanımıdır" dedi.

"Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Gün geçtikçe kanserden kurtulanların oranı daha da artacaktır.

Bizler LÖSEÇ olarak da; lösemi (kan kanseri) ile ilgili olarak gerek hastalara gerek hasta yakınlarına kendi imkanlarımız doğrultusun yardım ederek ve bu kanser türünü halka tanıtarak tedbir ve mücadele konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz" diyen Gürbüz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu hafta öğrendiklerimizi yaşamımız süresince unutmayalım. Bu konuda çevremizdeki insanları uyaralım. Kanserle ilgili en küçük kuşkuya düşüldüğünde hemen doktora başvurmak gerektiğini anlatalım. Unutmayalım; kanserin erken belirlenmesi, iyileşmesini çok kolaylaştırır. LÖSEÇ olarak Kanser Haftası dolayısıyla, 9 Nisan 2008 Çarşamba günü Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Onkolojisi Doktorumuz Ünsal Özgen tarafından Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi'nde saat 15.30'da verilecek olan konferansımız olup, bir diğeri de 21 - 23 Nisan tarihleri arasında gönüllü üyelerimizle birlikte lösemi hakkında bilgilendirici broşür dağıtımı ile kan ve trombosit vericisi toplama çalışması yapacağız."

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 17:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?