6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

'Kaptaj' operasyonunda 22 gözaltı

Malatya'daki Kaptaj operasyonu kapsamında 22 kişi daha gözaltına alındı.


Malatya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Müdürlüğü Sayaç Okuma Servisi'nde (SOS) çalışan bazı görevlilerin maddi menfaat temin etmek suretiyle abone borçlarını sildikleri veya bu borçları düşük meblağlara indirdikleri iddiası ile 10 zanlının tutuklanmasının ardından operasyon genişletildi.


Malatya Belediyesi ile irtibatlı olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sürdürülen çalışmalar kapsamında örgütün üye ve faaliyetleri tespit edilerek yeterli delile ulaşıldığı belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgi ve talimatları doğrultusunda 18 Eylül 2007 günü gerçekleştirilen Kaptaj isimli projeli operasyonun 2. ayağı olan "rüşvet veren su aboneleri" kapsamında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet almak-vermek, resmi belgeyi bozmak, yok etme veya gizlemek, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık yapmak, suç işlenmesinden önce veya sırasında yardımda bulunmak şüphesi ile R.Y., M.Y., O.Y., Z.P, B.D., N.B., M.A.T., E.A., C.K., R.M., Ü.K., M.A., B.P., A.D., A.G., M.Z.K., İ.B., A.K., H.K., H.S., R.A. ve M.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 22 şüpheli, gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?