7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Karakaya Baraji kirlilikten kurtuldu

Malatya'da 11 belediyenin kanalizasyonu temizleyerek Karakaya Baraj Gölü'ne verecek olan Hasırcılar Beldesi'ndeki Atık Su Arıtma Tesisi için düzenlenen törene Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) eski Milli Savunma Bakanı Sebahattin Çakmakoğlu ile eski Ulaştırma Bakanı Oktay Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Malatya Belediye Başkanı M. Yaşar Çerçi, "Hayatımda iki imza atarken çok mutlu oldum, birisi sevgili eşim ile nikah imzamdır, diğeri ise Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımı için temin edilen dış kredinin alınması ile ilgili imzadır. Bu tesis ile Malatya'da yeni bir dönem başlamıştır. 184 dönüm üzerinde kurulu bulunan ve 40 trilyon lira değerindeki Atık Su Arıtma Tesisi, Malatya Belediyesi'nin tarihindeki en büyük yatırımdır. Artık Karakaya Baraj Gölü, kanalizasyon suları ile kirlenmeyecektir" dedi.
Belediye Başkanı M. Yaşar Çerçi, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının yapımını yapan Gap İnşaat, Bamag ve Sistem Yapı firmalarının temsilcilerine birer plaket vererek teşekkür etti. Törenden sonra Oktay Vural, Sebahattin Çakmakoğlu ve diğer davetliler, birlikte tesisi gezerek incelemelerde bulundular.
iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 18:01:29
Güncelleme :24 Mart 2004 Çarşamba 19:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?