6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Karakucak güreşleri 9 Eylül'de

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin 15.'si, 9 Eylül tarihinde Malatya İnönü Stadı'nda gerçekleştirilecek.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ata sporu karakucak güreşlerine vatandaşların beklenen ilgiyi göstermediğini belirterek, "9 Eylül tarihinde, 15. Turgut Özal Karakucak Güreşleri ile ilgili etkinliğimizi Malatya İnönü Stadı'nda icra edeceğiz. Kendi aramızda sohbet ederken ata sporlarımıza gerekli ilgi gösterilmiyor gibi şikayetlerde bulunuyoruz. Ancak geçen sene Türkiye ve dünya çapında güreşçilerin iştirak etmiş olduğu bir etkinliği icra etmemize rağmen hemşerilerimiz beklenen ilgiyi maalesef göstermediler" dedi.


Karakucak güreşlerinin özellikle merkezi bir yerde yapılmasını temin etmek için Malatya İnönü Stadı'nı tercih ettiklerini belirten Başkan Akın, hemşehrilerinin futbola, voleybola, basketbola gösterdikleri ilginin 10'da 1'ini, 20'de 1'ini ata sporu güreşe göstermediklerini söyledi.


Başkan Akın, müsabakalar sonunda dereceye girecek sporculardan büyükler kategorisinde birinci olanlara 750 YTL, ikinci olanlara 500 YTL, üçüncü olanlara 350 YTL ödül verileceğini, ayrıca başpehlivanlık müsabakaları birincisine ise bin 500 YTL, ikincisine bin YTL, üçüncüsüne de 750 YTL ödül verileceğini, yıldızlar kategorilerinde birinci olanlara 350 YTL, ikinci olanlara 250 YTL, üçüncü olanlara da 150 YTL ödül verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 12:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?