4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Karayollarında altın dönem yaşanıyor'

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, karayollarında altın dönemin iktidarlarında yaşandığını belirterek, Doğu'yu Batı'ya bağlayan Malatya güzergahının daha da iyileştirilmesi için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Yaptığı açıklamada karayolları ve duble yollar hakkında bilgi veren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, TBMM sağlık, aile, çalışma ve sosyal işler komisyonu üyesi Öznur Çalık, "Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar Malatya'da 32 kilometre duble yol yapılmış. 2002-2008 yılları arasında yani iktidarımız döneminde ise 151 kilometre duble yol yapıldı. Sadece bu rakam, iktidarımızın duble yollara ne kadar önem verdiğinin sadece bir göstergesidir" dedi.

Doğu'yu Batı'ya bağlayan, 16 ili dolaylı ve 9 ili doğrudan ilgilendiren Malatya - Darende karayolunda iyileştirme çalışmaları için 138 milyon YTL'lik çalışmanın yatırım programına alındığına dikkat çeken Çalık, "Bu yatırım programı çerçevesinde 92 kilometrelik Darende karayolunda iyileştirme çalışması yapılacak" şeklinde konuştu.

Karayolları'na bu yıl Malatya için 43 milyon YTL ödenek ayrıldığını aktaran Öznur Çalık, “2007 yılında ihale edilerek duble yol çalışmalarını başlanılan 28 milyon YTL bedelli hava alanı yolunun da kısa sürede tamamlanması için çaba gösterdiklerini kaydedip, "Karayollarında altın dönem iktidarımızda yaşanıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?