3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

'Kardeş Okul' projesi

Malatya-Adıyaman illeri arasında yapılan Kardeş Okul Projesi kapsamında iki ilin yöneticileri ve kardeş okul temsilcileri Malatya'da bir araya geldi.
Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen törene Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile iki ilin daire müdürleri, okul müdürleri ve kardeş okulların öğrencileri katıldı.


Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, gerçekleştirilen proje kapsamında sevgi unsurunun önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Daşöz, projenin ülke ve dünyaya mesaj niteliği de taşıdığını ifade ederek, "Doğru zamanda sevgiyle atan bu yürekler sevgi ağacını büyüterek olumsuzluklara geçit vermeyecektir. Çocuklarımız bu sayede daha geniş bir vizyona sahip olacaklardır. Bütün çocuklarımız başarı çıtalarını daha da yükseğe çıkartacaklardır" dedi.


Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise her güzelliğin ortaya çıkmasında ve zorlukların aşılmasında eğitimin önemli bir rol oynadığını söyledi. Sodan, Malatyalı ve Adıyamanlı öğrencilerin bu projeyle bilgi ve becerilerini artıracaklarını belirterek "Bu kapsamda bilgi ve becerilerinden de faydalanacaklar" ifadesini kullandı.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını belirterek "Biz bu sevgi köprüsünü devam ettireceğiz. Ama bunun temelden öğrencilerimizden başlamış olması bizleri gerçekten çok mutlu etti" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman'dan gelen kardeş okulların temsilcilerine plaket verildi. Etkinlik müzikli eğlenceyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?