4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kardeş okula yardım yaptılar

Malatya Valiliği tarafından başlatılan uygulamayla, " Kardeş Okul" kampanyası çerçevesinde Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesi de kardeş okuluna yardımda bulundu. 

Kardeş okul Yeşilyurt İlçesine bağlı Yakınca Kasabası'ndaki Şehit Üsteğmen Koray Seçkin İlköğretim Okulu'na malzeme yardımı yapıldı. Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesi yönetimi tarafından ziyaret edilen kardeş okul Şehit Üsteğmen Koray Seçkin İlköğretim Okulu Müdürü Halil Özbey, okulun ihtiyacı olan anfi, 2 kolon ile mikrofonları dernek yöneticilerinden teslim aldı. 

Zaman zaman, kırtasiye ve kitap bağışında da bulunduğunu belirten Okul Müdürü Halil Özbey, "Sayın valimizin başlatmış olduğu proje bizlere göre başarılı oldu. 

Kardeş okul projesinde Malatya'da Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesi zaman zaman okulumuza gelip istişareler yaparak okul ihtiyaçlarımızı öğreniyorlar ve ellerinden geldikçe tedarikini sağlıyorlar. Kalem, defter, hikaye kitabı gibi kırtasiye yardımlarının yanında okulumuzun anfi ihtiyacı vardı. Bunları kendilerine ilettik ve çok kısa bir sürede set olarak ihtiyacımızı giderdiler. Kendilerine okulumuz adına teşekkür ediyorum" dedi. 

Okul Müdürü Halil Özbey, okul etrafının açık olması ve inşaat alanlarının yakın olması nedeniyle öğrencilerin açık bir tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bir an önce okul çevresinin tel örgü veya duvarla kapatılması gerektiğinin altını çizdi. 

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ise, "Kardeş okul uygulaması kapsamında okulumuzun ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde gidermeye çalışıyoruz. Okul Müdürümüz Halil Özbey ihtiyaçlar noktasında bizlere gereken bilgileri veriyor. Bizlerde yönetim olarak imkanlar ölçüsünde aramızda çözümlemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 15:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?