30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kardeşler okullarına kavuştu

FAKİR AİLE, İKİ KIZ ÇOCUĞUNU OKUTMAK İÇİN DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ

Malatya'da, fakirlik nedeniyle eğitim imkanı bulamayan iki kız kardeş okullu yapıldı.

Malatya'nın Doğanyol ilçesi Ulutaş köyünde ikamet eden kız kardeşler Gülhan ve Fethiye Ataman, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi'ni kazanmalarına rağmen, maddi durumları iyi olmadığından okula kayıtlarını yaptıramadılar.

Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi'ne (BİMER) gelen bir yardım isteğinin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'a iletilmesi üzerine gerekenin yapılması için şube müdürü Memduh Büyükkaya görevlendirildi. Büyükkaya, köyde ikamet eden aileyi İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanıyla birlikte ziyaret ederek sorunlarını tespit etti. Çocukların okumak istediği, SBS'den iyi bir derece almalarına rağmen ailenin iki kız çocuğunu okutmaya imkanları olmadığı görülünce, kazandıkları Yeşilyurt Kolukısa Anadolu

Lisesine kayıtları yapılarak barınmaları için özel bir yurt pansiyonuna yerleştirildi. Kalacakları yurt ve ile giyecekleri temin edilerek kız kardeşler çok sevdikleri okullarına kavuşturuldu.

Öğrencilerin babaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarete gelerek İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'a makamında teşekkür ettiler.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Bulut, başarılarını kutlayarak tebrik etti ve ''Milli Eğitim olarak bütün çocuklarımızın okuması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizlerde bu azim ve kararlılıkla okuyun ve başarılı olun, bizden istekte bulunan her çocuğumuza devletimizin imkanları ölçüsünde yardıma hazırız. Bu vesile ile bize destek sağlayan katkıda bulunan hayırseverlerimize iş adamlarımıza sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim'' dedi.

FAKİR AİLE, İKİ KIZ ÇOCUĞUNU OKUTMAK İÇİN DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:29:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 20:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?