3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Karla mücadele sürüyor

YÜKSEK RAKIMLI YAMADAĞI RADAR İSTASYONU YOLUNDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Malatya'da yüksek rakımlı olan Yamadağı Radar İstasyonu yolunda karla mücadele yoğun şekilde devam ediyor.

İl Özel İdaresi'ne ait karla mücadele ekipleri 2680 rakımlı yerde zor şartlar alında, Hekimhan ilçesi Yamadağı Radar İstasyonu'nun yolunu açmaya çalışıyorlar. Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığında yol açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Aşırı yağan kar ve tipi yüzünden sık, sık yolu kapanan radar istasyonunun yolunu açmak için 24 saat hazır olarak bekleyen karla mücadele ekibi, Hekimhan şantiyesinde bulunuyor.

Hasançelebi beldesi sınırlarından sonra 20 kilometre yol açma çalışmaları yapan karla mücadele ekibi içinde 1 dozer,1 greyder,1 pikap ve tamir bakım ekibi görevlendirildi.

İl Özel İdaresi'nin sorumlu olduğu bölgenin arazi yapısının engebeli, sarp olması ve aşırı kar yağışı ve tipi, sis alması nedeniyle zaman, zaman mahsur kalan ekiplerin birbirlerine ulaşmakta sıkıntı yaşadığı, bu nedenle, olumsuzlukları ortadan kaldırmak için her yerden iletişim kurma imkanı bulunan 4 adet uydu telsiz alındı. Uydu telsizlerin bir tanesinin radar istasyonunda, diğer 3 tanesi de araç sürücülerine verildiği kaydedildi.

YÜKSEK RAKIMLI YAMADAĞI RADAR İSTASYONU YOLUNDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 11:29:01
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 14:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?