6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Karla mücadele tam gaz

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, karla mücadele çalışmalarını programı çerçevesinde, Pütürğe ilçesinde ve Tepehan beldesindeki ekipleri yerinde denetledi.

Yapılan inceleme ve denetleme programına, Tepehan Belediye Başkanı Mehmet Öner,Tepehan, Pütürge İl Genel Meclis Üyesi Battal Paşahan ve İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hakan Demir de katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, ''Karla mücadele ekiplerimizin çalışmaları bu bölgede sürüyor. Bu yol güzergahına bağlı Kuluşağı, Mengin ve Adıyaman sınırına kadar gitmekte ve oradan Tekederesi'ne bağlanmaktadır. Bu grup yolunun uzunluğu 32 kilometre olup burada bir greyder, bir bıçaklı traktör çalışmaktadır. Bu çalışmaları yerinde gördük. Buradan Pütürge Bakım Evi'ne gideceğiz, oradan da Tepehan Bakım Evi'ne giderek incelemelerde bulunacağız "ifadelerini kullandı.

İl genel meclisi üyesi Battal Paşahan da yapılan çalışmalarla ilgili, ''Karla mücadele çalışmalarını yerinde izlemek için buradayız. Şu anda Tepehan'dayız. Tepehan Nemrut yolu güzergahında bulunan bu yol üzerinde 30 köyümüz ve iki belediyemiz var. Bu yoldan faydalanmaktalar. Sayın valimizin Nemrut yolunun yapılmasında çok emeği geçti. Bu yol duble yol haline geldi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bölgede karla mücadele ekiplerimiz gece saat 12- 1'e kadar çalışıyorlar. Bu bölgede köylerimiz dağlık yerlerde bulunduğu için zor şartlarda çalışmalar sürüyor. Vatandaş sabırlı olmalı, öncelikle ana yollardan başlanarak bu bölgede bütün yolara 2-3 gün içerisinde açılıyor. Acil bir durum olduğunda iş makinelerini o bölgeye yönlendirerek yol açma çalışmalarını yapıyoruz''şeklinde konuştu.

Tepehan Belediye Başkanı Mehmet Öner ise, "Tepehan bölgesinde 33 muhtarlığımız vardır. Arazi koşulları çetin ve köyler dağınıktır. İl özel idaresi personelleri çok fedakarca karla mücadele çalışmasını yapıyorlar.Bu çalışma zor şartlarda oluyor.Personel gece saat 1-2 gibi şantiyeye geliyor buna çok şahit olduk.Köyler dağınık yol ağımız çok.Kar yağınca öncelikli grup yolarının açılmasından başlıyoruz. Öğrenci servisleri ve acil hastalar oluyor.Halkımız biraz sabırlı olmalı herkes öncelikle kendi yollarının açılmasını istiyor.Biz burada bu çalışmaları hep beraber takip ediyoruz.Kar yağınca bir günde bütün yolların açılması mümkün değil.Birde araçların arızalanması da mümkün,bu bölgede kar yağınca ancak 4-5 gün içinde bütün yollar açılabiliyor.  Acil durumlarda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hemen araçları o bölgeye yönlendiriyoruz. Ambulans çağırıyoruz. Burada yapılan karla mücadele çalışmasında bütün mülkü idaremizin, meclis üyelerimizin desteğini görüyoruz. Burada bulunan personel çok fedakar çalışma seğriliyor. Nemrut yolunun yapılması bizlerin işini kolaylaştırmıştır. Şu an kış olması nedeni ile kapalı olsa bile 30 köyümüz bu yoldan faydalanmaktadır. Sayın valimizin emeği bu yolun yapılmasında çoktur. Kendilerine teşekkür ediyorum. Konaklama tesislerinin yapılması ile bu bölgede de ciddi değişiklik olacak'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 18:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?