6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Kasaplar sınavda hüsrana uğradı

Kurban Bayramı yaklaşırken, Malatya'da da bayramla ilgili önlemler artırıldı.

Kurban Komisyonu tarafından Kurban Bayramı'nda görev yapacak ve kasaplık kartı olmayanlara sınav uygulandı. MALET Et Kombinası'nda yapılan kasaplık sınavına 32 kişi katıldı. Yapılan sınav sonunda 9 kişiye Kurban Bayramı'nda hayvan kesebilir kartı verildi.

Kasaplar Odası Başkanı Aleaddin Çalışkan, her yıl düzenledikleri sınavda titizlik gösterdiklerini belirterek, "Geçen yıldan kesim kartı olanlar bu yıl da kurban kesimi yapabilecek" dedi. Vatandaşların Kurban Bayramı'nda kesim kartı olmayanlara kurbanlıklarını kestirmemelerini isteyen Çalışkan, "Kasaplık sınavında, kesimin yanı sıra, dini vecibe konuları da soruluyor. Kurban Komisyonu tarafından yapılan sınav titizlikle yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı'nda merkezde belirledikleri 28 yer dışında sokak ortasında, kaldırımda kurbanlık hayvanların kesimine izin verilmeyeceğini aktaran Çalışkan, "Bahçesinde müsait yeri olanlar burada kurbanlık hayvanlarını kesebilecekler. Bunun dışında, uygun olmayan yerde kesime izin verilmeyecek" dedi.

Çalışkan, kurbanlık hayvanın kesilmesinden sonra yenilmeyen iç organlarının gelişi güzel yerlere bırakılmayacağını ve bırakanlar hakkında yasal işlem yapılacağını ifade ederek, kurban kesiminde çevrenin de kirletilmemesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?