3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Katılım payı oranı indirildi

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, oturma ruhsatları ile kat ittifakından kat mülkiyetine geçişlerde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için katılım payı oranında yüzde 50 indirim yaptıklarını bildirdi.


Makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, katılım payı ve kaçak kazılar konusunda bilgiler verdi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "2464 sayılı kanunun 86. ve 94. maddeleri doğrultusunda belediyeler yaptıkları su, kanalizasyon ve yol hizmetleri karşılığında her hizmet dalı için vatandaşlardan katılım payı adı altında bir ücret almaktadır. Belediyelerin kanuni bir hak ve alınması gereken bir ücret olan katılım payı, bir çok vatandaşlarımız için ağır bir külfet durumundaydı. 1981 yılından beri yaşanan bu durum, 1992 yılından itibaren Malatya Belediyesi'nde de uygulanmaya başlamıştır. İlimiz nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan orta kesim ve altındaki gelire sahip mükellefler, katılım payını ödemekte zorlandıkları için şu an itibariyle çok sayıda vatandaşlarımız hala katılım payını yatıramamıştır. Gerek gayrimenkul mükelleflerinin bu yükünü azaltmak ve gerekse de Belediyelerimiz gelirlerini arttırmak amacıyla yönetim olarak aldığımız karar doğrultusunda katılım payı oranında yüzde 50 indirim yapılmıştır" dedi.
Çakır şunları söyledi:


"Her ne kadar bu indirim, belediyelerimize önemli gelir kaybına neden olacak olsa da, vatandaşlarımızın bu yükünün hafifletilmesi ve özelikle de alım-satım ve oturma ruhsatları ile kat ittifakından kat mülkiyetine geçişlerde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için yönetimimiz bu kararı almıştır. Ayrıca bu indirim kapsamında da daha önce mükelleflere kolaylık olması açısından uygulanan peşin ödemelerde yüzde 25'lik indirim imkanı ve 4 eşit taksitle ödeme imkanı da devam etmektedir. 2464 sayılı kanun gereği alınan Katılım Payı'nda yüzde 50 indirim yapılmış olup, bu payı peşin ödeyenler ayrıca yüzde 25 indirimli ödeyecektir. Ayrıca taksitle ödemek isteyen vatandaşlarımız 4 eşit taksitle ödeyeceklerdir."
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kaçak kazılara ise Belediyenin artık ceza işlemlerine başlayacağını belirterek, şu şekilde konuştu:
"Belediyemizden izin alınmadan yapılacak her türlü kaçak kazı ile ilgili ekiplerimiz gece gündüz demeden mahalle mahalle sokak sokak denetimlerde bulunacaklar. Bu denetimlerde belediyeye bildirilmeden ve harcı ödenmeden yapılan kazılarla ilgili bütün kanuni yaptırımların noksansız uygulanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızın belediyeye gelerek yapacakları kazılarla ilgili izin alacaklar ve metre kare başına düşen harç bedelini yatıracaklar. Bir kez daha belirteyim izinsiz, kaçak kazı yapan özel ve tüzel kişi yada kişiler yasal işlem yapılarak normal harcın 2 katı ceza-i müeyyide uygulanacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?