4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Katliam davasında ret üstüne ret

Malatya Zirve Yayınevi’nde yapılan katliama ilişkin davaya bakan Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, hafta başında yapılan duruşmada mağdur avukatlarının taleplerini tartışmalı gerekçelerle yine reddetti.

Yayınevi çalışanları Tilmann Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle öldürülmelerine ilişkin davanın 5. duruşması hafta başında görüldü.

Davanın önceki duruşmalarında, duruşmaların kayda alınması, davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın’a ait CD kayıtlarının dosyaya konulması, 31 klasörlük dava dosyasından, misyonerlerle bağlantılı kişilerin isim ve adreslerinin yer aldığı 16 klasörün çıkarılması gibi talepleri üzerine mahkeme yine ilginç ret kararları verdi. Mağdur avukatlarının taleplerinin reddedilmesi üzerine taraflı olduğu gerekçesiyle çekilmelerini istediği heyet son duruşmada da tavrını sürdürdü.

Tartışmalı gerekçeler
Heyet, mağdur avukatlarının taleplerini şu gerekçelerle reddetti:
- Zirve Yayınevi’ne saldırı olacağına yönelik ihbar mektubu konusunda kurumların ne gibi işlemler yaptığının sorulması: İstemin davayla doğrudan ilgisi olmayan, ilgili memurların görevi ihmal ya da görevi kötüye kullanma suçunun araştırılması niteliğinde olduğundan reddine.
- Otopsi fotoğraflarının mağdur avukatlarına verilmesi: Delil olanın fotoğraf değil, otopsi raporu olmasından dolayı reddine.
- Sim kartlarını çok sayıda telefonda kullanan sanıkların davranışlarının anlamının çözülebilmesi için söz konusu telefonların sahiplerinin bulunmasına, telefonlarından kimlerle görüşme yaptıklarının araştırılmasına: Telefonların sahiplerinin ve kimlerle görüştüklerinin tespiti istemi, dava dışı kişilerin özel yaşamına ilişkin aleniyete dökülmesi sonucunu doğuracağından reddine.

Yanıtsız bıraktı
- İçişleri Bakanlığı’nın emniyet görevlileri hakkındaki idari raporunun istenmesi: Yargılama konusu eylemler ya da sanıklar ilgisi kurulamadığından reddine.
Mahkeme, savcılığın, sanıkların başka bir örgütle bağlantısı olup olmadığı konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi istenmesi yönündeki talebini ise ara kararında yanıtsız bıraktı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 12:08:48
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 12:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?