4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kavuk'la yola devam

Malatyaspor'un olağan kongresinde başka aday çıkmayınca İlhan Kavuk başkanlığındaki yönetim, göreve devam kararı alarak yeniden güven tazeledi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılan ve CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı Malatyaspor'un kongresine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Malatyaspor eski başkanı Haşim Karadağ'ında hazır bulundu kongrede Divan Başkanı CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Malatyaspor hepimizin ortak değeridir. Bu değere hepimiz sahip çıkmalıyız" dedi.

Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz, kongrede faaliyetler hakkında verdiği bilgide takımı 21 milyon YTL borçla devir aldıklarını belirterek, 18 Kasım 2007 ile 31 Mayıs 2008 tarihleri arasındaki dönemde gelirin 4 milyon 631 bin YTL, giderin ise 4 milyon 631 bin YTL olduğunu aktardı. Malatyaspor'un maç gelirinin bir sezon boyunca 96 bin YTL olmasına karşılık, federasyona ödenen cezaların ise 134 bin YTL olduğunu aktardı. Cengiz, son 12 maçtaki deplasman giderinin ise toplam 60 bin YTL olduğunu belirtti.

Genel kurulda geçtiğimiz hafta vefat eden Malatyaspor'un emektar malzemecisi Bektaş Koç'un isminin Orduzu Pınarbaşı'ndaki sentetik çim sahaya verilmesi de kabul edilirken, Elazığspor'un kümeye düşmesi nedeniyle Malatya'da bir grubun yaptığı tabutlu gösterinin de kabul edilmeyeceği yönünde temenni kararı alındı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, kongredeki konuşmasında Malatyaspor'a her zamanki gibi destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek, takıma en büyük desteğin Belediyece verildiğini aktardı. Seçim yılına girilmesi nedeniyle, gelecek dönemleri kapsayacak olan uygulamalara imza koyamayacağını belirten Akın, şartlar ve imkanlar ölçüsünde desteğin devam edeceğini, ancak hiç kimsenin de belediyeye güvenerek yönetime gelmemesi gerektiğini de kaydetti.

Kongre öncesinde tek aday olarak görünen ancak gerekliği desteği göremediği için aday olmadığını açıklayan eski başkan Haşim Karadağ, kendi dönemindeki hesapların şeffaf olduğunu belirterek, "Alacaklarımı silmem için herkes silmeli" dedi.
Karadağ, İstanbul'da adaylık çalışması nedeniyle yapılan çalışmalarda 2 milyon YTL bir bütçe oluşturduklarını ancak, Malatya'da gerekli desteği göremedikleri için yönetime aday olmadıklarını ileri sürdü.

Kongreye sonradan katılan Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Malatyaspor'la vicdani, insani ve bir sorumluluk tan dolayı ilgilendiğini belirterek, "Aslında gelmeyi hiç istemiyordum. Ama vicdani sorumluluktan dolayı geldim. Bir vali olarak geldiğim günden beri en çok üzüldüğüm ve sıkıntı çektiğim konu Malatyaspor'dur. Düzenlenen kampanyalarda 1 futbolcu parası elde edilemiyor. Bu kulüben yeniden rehabilitasyona ihtiyacı var" diye konuştu.

Seçime geçilme esnasında Divan Başkanı Aslanoğlu, yönetim listesini isteyince kimse liste sunmadı. Bunun üzerine salonda bir süre kargaşa yaşandı. Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve bir grup taraftar gelişmelere tepki göstererek salonu terk etti. Yaklaşık 15 dakikalık bir aradan sonra kürsüye çıkan İlhan Kavuk, Malatyaspor'u yalnız bırakamayacaklarını belirterek, yönetim olarak göreve devam kararı aldıklarını belirterek, Malatya'daki dedikodu ortamının artık bitmesi gerektiğini ifade etti.

Kavuk, kulüpte başkanlık yapanların ya alacaklarından vaz geçmesini ya da göreve devam etmesine inandığını belirtti. Kavuk, eski başkan Haşim Karadağ'a aday olması durumunda kendisine destek vereceklerini kendisi ile yapılan görüşmede iletildiğini de aktardı.

Kavuk, aday çıkmadığı için yönetim olarak yeniden göreve geldiklerini belirterek, "Kim ne zaman, hangi şartlarda adayım derse, bu görevi bırakmaya her zaman hazırım. Kimsenin babasının malı değildir bu kulüp. Karşımıza adayım diyerek çıkan herkese teslimatı her zaman yaparız. Bunun sözünü veriyorum. Biz yönetim olarak görevimizin başındayız ve devam ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut yönetim kurulu için oy kullanıldı. Malatyaspor'un devam kararı alan İlhan Kavuk başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler bulunur; "Selahattin Karagözlü, Fahrettin Eserdi, Fahrettin Kayhan, Mehmet Çolak, Bahadır Yaşik, Sırrı Günaydın, Muammer Özpolat, Ali Cengiz, İlhan Deniz, Vural Sarıcı, Hakan Tahtalı, Nihat Utkaner, Mehmet Tanrıverdi, Bülent Bilal Uçar, İbrahim Kaya, Orhan Özbek, Kağan Kodaman, Kenan Kalı, Ömür Karaağaç ve Mahmut Cücemen.

Kongrede disiplin kuruluna Prof. Dr. Sezai yılmaz, Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Derviş Özbay, denetleme kuruluna ise Zeynel Özçelik, Erkan Kara ve İsmet Eroğlu seçildiler.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 15:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?