4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kayısı derneği kuruldu

Malatya'da Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği kuruldu. 

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, derneğin kurulması nedeniyle Avşar Otel'de basın açıklaması yaptı. 

Aynı zamanda Malatya Belediyesi İştirakler Müdürlüğü görevini de yürüten Erhan Soğukpınar, "Yedi kişilik yönetimle derneğimizi kurduk. Yeni kurulan derneğimizin kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirmeyi planladığı projelerimiz var. Veya projelerin gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu. 

"Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği kısaca; Türkiye sınırları içerisinde üretim yapan kayısı ve meyve müstahsillerinin ve tüccarlarının daha iyi üretim, iç ve dış pazarlama ve mesleki eğitim, mesleki dayanışma, birlikte hareket etme imkanlarının geliştirilmesi amacı ile kurulmuştur" diyen Soğukpınar, "Kayısı konusunda yön ve yol gösterici olacağız" ifadelerini kullandı. 

Malatya'da 617 dernek bulunduğunu, bu derneklere ek bir dernek kuruldu gibi algılanmamasını istediklerini ve tabela derneği olmayacaklarını savunan Soğukpınar, derneklerin serbest kabiliyetleri olması nedeniyle kamunun başaramadığını dernek vasıtasıyla yapmak istediklerini iddia etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 15:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?