2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Kayısı fiyatlarında düşüş düşündürüyor

Malatya'da, bu yıl kaysı fiyatlarındaki düşüş üreticiyi düşündürüyor. 

Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, kaysı fiyatlarının çok düşük olduğunu belirterek, "Kaysıdaki fiyat düşüklüğü üreticiyi kara kara düşündürüyor. Üreticimiz sesini yeterince duyuramıyor. Karadeniz'de fındık üreticisi sokaklara döküldü ve hükümet ciddi anlamda sorunlarla ilgileniyor. Biz de sokaklara dökülerek sesimizi duyurmaya mı çalışalım? Malatya'da kaysı üreticisi, sesini Malatya Milletvekilleri'ne yeterince duyuramadı. Bu konuda vekillerimizden ilgi bekliyoruz" dedi. 

Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, bugün birinci kalite kuru kayısının 2.30-2.70 YTL arasında toptan satıldığını, bu fiyatın zaten kuru kayısının maliyeti olduğunu söyledi. 

Kayısının tomurcuk ve çağla döneminde bu yıl don vurması nedeniyle 5 ilçede yüzde 50 civarında rekoltenin düştüğünü kaydeden Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, kaysı fiyatının düşük olmasını, bu yıl yeterince ihracat yapılmadığından kaynaklandığını söyledi. Malatya Ziraat Odası Başkanı Budan, kayısının yurt içinde tüketiminin arttırılması için Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ordu ve okullarda kayısı tüketiminin arttırılmasını önerdi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 16:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?