30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kayısı için yollara düşecek!

KAYISI ÜRETİCİSİ VEYSEL KARANİ, KAYISI İÇİN YİNE YOLLARA DÜŞECEK

Malatya'da kayısı üreticisi Veysel Karani, kayısının dondan zarar görmesi nedeniyle üreticilerin mağduriyetini yetkililere iletmek için Ankara'ya yürüyerek gideceğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan kayısı üreticisi Veysel Karani, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle bu yıl üreticinin kayısıdan dolayı eline bir şey geçmeyeceğini belirtip, "Tarım sigortaları, kayısının çiçeklerinin dondan zarar görmesini karşılamıyor. Sadece çağala döneminde zarar görürse karşılıyor. Bizler üreticiler olarak kayısı çiçeğinin de don zararı kapsamına alınmasını istiyoruz. Hatta kayısı fidanı, dikiminden itibaren sigorta kapsamına alınmalıdır" dedi.

Karani, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi için ya afet kapsamına alınması veya çiçeğin de don hasar ödeme kapsamına alınması için Ankara'ya yürüyerek gidip, yetkililerden ilgi isteyeceğini bildirdi.

Kayısı üreticisi Veysel Karani, 2001 yılında at arabasına yüklediği kayısılarla Ankara'ya gitmiş, Çankaya Köşkü'ne sokulmamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 17:53:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 18:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?