3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

'Kayısı satış dükkanları kurulmalı'

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, inşaatı devam eden Çevreyolu alt geçit üzerine kayısı satış dükkanları açılması önerisinde bulundu.


Çevreyolu üzerinde Akpınar ve Turgut Temelli Kavşakları alt geçit inşaat çalışmasının başlatıldığını hatırlatan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, söz konusu kavşaklar için yapılacak olan alt geçit projesinin 1 kilometre 350 metre uzunluğunda olacağını, alt geçidin 800 metrelik kısmının üstü kapatılarak bu alana sökülüp takılabilen demontabl sistemlerde modern dükkanlar kurulması ile güzel görünüme kavuşacağını söyledi. Eski şire pazarının da mevcut atıl vaziyetten çıkarılıp bu dükkanlara taşınmasının dikkate değer bir proje olarak değerlendirilmesinin gerektiğini ve bu projenin kamuoyunda tartışmaya ve istişare etmeye davet eden Öz, "Birliktelik sağlanırsa bu projenin hayata geçirilmesi Malatya için faydalı olacaktır" dedi.


Milletvekili Öz, bu projenin dünyanın kayısı başkenti olan Malatya'da kayısının modern alanlarda pazarlanmasına, Çevreyolu üzerinden geçen hem şehirlerarası otobüslerin hem de bu yolu kullanan diğer araçların kayısı alışverişini rahatlıkla yapabileceği ifade edip, Malatyalı hemşehrilerimizin geçim kaynağı olan Kayısı pazarının canlanmasına ve Malatya kayısısının dolayısıyla Malatya'mızın dünyada bir marka haline gelmesine önemli katkı sağlayabileceğini vurguladı. Öz, şunları söyledi:


“Bu projenin gerçekleşmesi halinde şehrimizi ziyaret edenlerce Kayısının Malatya'nın sembolü olduğu daha net bir şekilde anlamış olacak. Böylece şehrin Dünya Kayısı Ticaret Merkezi olması yolunda önemli mesafe kat edilmiş olacaktır. Alt geçit üzerine yapılacak kapalı alanlar ve kayısı satış yerleri güzel olur diye düşünüyorum. Ayrıca, buranın giriş ve çıkışına kayısı amblemleri konulabilir. Çevreyolundan geçen il dışındakiler kayısı amblemi ve kayısı satış dükkanlarını görünce, araçlarından inip, burada alış veriş de yapabilirler. Bu projenin kamuoyunca artıları ve eksileriyle tartışılmalıdır."

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?