30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kayısı tanıtım grubu kuruluyor

KAYISI TANITIM GRUBU KURULUYOR

Kayısı Tanıtım Gurubu Kurulması için çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, il genel meclisi üyesi Mehmet Ali Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Murat Tokmak ve bazı partililerle birlikte Kayısı Pazarı'nı ziyaret etti.

Burada üretici ve ihracatçılarla görüşen milletvekili Öz, gezisi sırasında özellikle kayısı alım satımında pazarlık yapanları anlaştırması dikkat çekti. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve kayısıcı Murat Tokmak ile bir üreticiyi de kayısı alımı konusunda anlaştıran Milletvekili Öz, burada basın mensuplarının sorularını de cevaplandırdı.

Kayısı Tanıtım Gurubu kurulması için çalışmaların son aşamaya geldiği bildiren Milletvekili Öz, "12 Eylül referandumundan sonra konuyu tekrar ele alıp, sonbahar'da Kayısı Tanıtım Grubu'nun kurulmuş olacağını bildirdi.

Fındık Tanıtım Gurubu'nun, "Bir avuç fındık yeter" reklamı ile fındık satışının arttığını hatırlatan Milletvekili Öz, "Biz de Kayısı Tanıtım Grubu kurarak, kayısı'nın reklamını yapıp, talep patlaması sağlayarak fiyatın yükselmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

İhracatçılara ve üreticilere de seslenen milletvekili Öz, kayısı paketleme tesisi sayısının arttırılmasını üreticilerin ise kaliteli ürün yetiştirmelerini istedi.

Kayısı üreticilerini her zaman düşündüklerini ve mart ayında yaşanan don nedeniyle kayısı çiçeklerinin yanmasından dolayı üreticilere 90 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Milletvekili Öz, kayısı üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Bu arada, bir üretici ise, mart ayında yaşanan don nedeniyle kayısı çiçeklerinin yanmasından dolayı üreticilere ödeme yapılmasından dolayı üreticinin kayısıyı pazara getirmediğini ve böylece fiyatın arttığını, bu nedenle hükümete teşekkür ettiklerini bildirdi.

KAYISI TANITIM GRUBU KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 10:49:01
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 15:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?