3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kayısı tanıtımı öğrencilere emanet

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 91 Bin Dev Öğrenci Projesi öğrencilerinin, kayısının tanıtımını yapacak bir proje başlatacaklarını söyledi.


Valilik'te basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Halil İbrahim Daşöz, "150 madalyadan 100 civarında satıldı. Görüşmelerimizin sürdüğü arkadaşlar var. Zaten okulun ihalesini yaptık. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ne zaten bina alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Ampute Futbol takımına da bir yer düşünüyoruz" dedi.


Vali Daşöz, kayısının tanıtımında Malatyalılara 91 Bin Dev Öğrenci Projesi öğrencilerinin bir sürprizi olduğunu, bunu önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını bildirdi.


91 bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında, Darphaneye 150 adet altın madalya bastırılmış, 22 ayar olan madalyaların bir yüzünde Dünya Kayısı Başkenti Malatya yazısı ile birlikte kayısı figürü, diğer yüzünde 'Önemli İnsanların Diyarı Malatya' yazısı ile İsmet İnönü ve Turgut Özal figürleri yer alıyor. Madalyaların satışından elde edilecek gelirle, 91 bin dev öğrenci kurulu yaptığı değerlendirme sonucu anaokulu yapılmasına karar verilmiş, "Malatya'nın Altın Değerleri" adlı madalyaların satışıyla sağlanacak finansman ile madalya alan şahısların adının Altın Adamlar Ana Okulu'na yazılma kararı alınmıştı.


Ayrıca, Altın Adamlar Ana Okulu'nun yapılması için çalışmaların başladığı ve 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrenciler ile kamu kuruluşunda çalışanların 5 okul yaptırdığı bilidirildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?