4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kayısı tıp kongresinde tanıtıldı

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısı tıp kongresinde tanıtıldı. 

Antalya'nın Belek Ela Otel'de 6-9 Kasım 2008 tarihleri arası yapılan I-Antiaging ve Estetik Tıp Kongresi'nde, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Öğretim Üyesi Doç.Dr. Aysun Bay Karabulut, sağlıklı ve uzun yaşamda etkileri başlıklı bir konferans verdi. Karabulut konuşmasında kuru üzüm, pekmez ve kayısıda bulunan antioksidanları anlatarak, kayısı ve kuru üzümün düzenli olarak alınmasının uzun ve sağlıklı yaşamı destekleyici ve kanseri önleyici etkisi olduğunu belirtti. 

Kongrenin yapıldığı otelde Malatya Valiliği, TSO, ihracatçı kayısı firmalarının destekleriyle Kayısı ve Malatya Yöresel Ürünler Standı açıldı. Kayısı ve Kayısıdan İmal Edilen Ürünler, Kayısı Kozmetik Ürünler, Kayısı Tatlısı, Kayısı Çikolatası, Tandır Ekmeği ile Malatya Yöresel Ürünler 500'e yakın yerli ve yabancı katılımcılara ikram edildi. 

Merkezi Antalya'da bulunan Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın'ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda Malatya'nın ve kayısının tanıtımına büyük katkı sağlandı. 

Kongreye katkılarından dolayı, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'e, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aysun Bay Karabulut'a, Antiaging ve Estetik Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Çimen Karasu tarafından plaket takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?