30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Kayısı yeni yıla zamla girdi

KAYISI YENİ YILA ZAMLA GİRDİ

Malatya'da kayısı fiyatları arttı. Birinci kalite kuru kayısının toptan kilosu 4.2 TL'ye yükseldiği belirtilirken, fiyat yükselmesi üreticiyi sevindirdi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, birinci kalite kuru kayısının toptan kilosu 3.6 TL'den işlem görürken 4.2 TL'ye kadar yükseldiğini belirtip, "Stokta kayısı azalması ve ihracatçının önceden bağlantı yaptığı ürünleri göndermeye başlaması nedeniyle fiyat yükseldi" dedi.

Doların yükselmemesi ve kayısı fiyatının yükselmesini iyi bir gelişme olarak değerlendiren Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, "Üreticinin ve ihracatçının stokunda az kayısı kaldı. Ellerindeki kayısıları da yaz ayına kadar tüketmelerini bekliyoruz" diyerek, Ağustos ayında başlayacak yeni ihracat sezonuna sıfır stokla girilmesini beklediklerini vurguladı.

Bu arada, kayısı üreticileri ise, fiyat yükselmesini olumlu ancak gecikmiş bir hareket olarak değerlendirdiler. Uzun süre sonra ilk kez birinci kalite kuru kayısının toptan kilosunun yüzde 15-17 arasında artarak 4.2 TL'ye kadar yükselmesi ile üreticinin alın terini karşılayacak fiyata yükselmesinin önemini vurgulayan üreticiler, en yüksek fiyatın yanı sıra ortalama fiyatın da önemli olduğunu, ortalama fiyatın da yüksek olmasını beklediklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 09:21:02
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 09:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?