7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Kayısıbirlik'ten özeleştiri

Kayısıbirlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, kayısıyı değerlendirmede ve kayısı üreticilerinin mağduriyetini gidermede başarılı olamadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz Nisan ayında kayısı tomurcuklarının yüzde 70’inin yanıp, rekoltenin yüzde 70 düştüğünü hatırlatan Kayısıbirlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, "Fındık dondan yüzde 60 etkilendi. Fındık üreticisi afet kapsamına alındı, yardım edilecek. Malatya kayısı üreticisi yüzde 70 zarar gördü. Yardım kapsamından yararlandırılmadı. Fındığın kilosu geçen yıllar 2,5-3 dolara satılırken, bu yıl 6-7 dolara kadar yükseldi. Kayısının kilosu geçen yıl 2,5 dolara satıldı. Bu yıl rekolte azlığına rağmen fiyat fazla yükselmedi, 3 dolar civarında satıldı. Kısacası Malatyalılar olarak kayısıya ve üreticilere sahip çıkmayı beceremedik. Şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kayısıbirlik olarak depo yapma projeleri çerçevesinde Ankara’da Dünya Bankası yöneticileri ile görüştüklerini bildiren Bayhan, bu konuda kredi sözü aldıklarını ve soğuk hava ile gezici depo yapacaklarını kaydetti.

Malatya-iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 11:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?