4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kayısıcılara satış uyarısı

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, üreticilerin kayısıyı satmada acele etmemelerini isteyerek, kayısının yaş olarak daha fazla satılması halinde fiyatın yükseleceğini belirtti. 

Kayısı hasat döneminin devam etmesi sebebiyle üreticileri uyaran Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Bu yıl yaş kayısı talebi de fazla. Geçen yıllara göre yaş kayısı daha fazla satılıyor. Bunun da fiyatların yükselmesine neden olacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

Üreticilerden kayısılarını satmada acele etmemelerini isteyen Polatbaş, "İhtiyaçları kadar satsınlar ki, önümüzdeki günlerde fiyat yükselince zarar etmesinler. Kayısı üreticileri, işçi ücreti gibi acil giderlerini karşılamak için biraz kayısı satıp, gerisini bekletirlerse, önümüzdeki günlerde yükselmesi tahmin edilen fiyat artışından yararlansınlar" ifadelerini kullandı. 

Geçen yıl 111 bin ton kuru kayısının ihraç edildiğini hatırlatan Bayram Polatbaş, "Bu yıl tahmini kuru kayısı rekoltesi 103 bin ton olarak açıklandı. Yani geçen yıl ihraç edilen kuru kayısıdan az. Ayrıca, geçen yıl rekoltenin tamamı ihraç edildiğinden stokta kayısı bulunmuyor. Bu nedenle, bu yılki 103 bin ton tahmini kuru kayısının da ihraç edileceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?