2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Kayısıda bodur ağaç projesi

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından 8 yıldan beri sürdürülen kayısıda Bodur Ağaç Projesi'nin ilk etabının olumlu yönde sonuçlandığı bildirildi. 

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Şevket Fidan, enstitünün 1998 yılından beri üzerinde çalıştığı kayısıda bodur ağaç projesinin olumlu bir şekilde sürdüğünü açıklayarak, "İlk sonuçlara göre anaçların bir tanesinin oldukça iyi bodurluk sağladığı ve verim yönünden yüksek değerlere ulaşan sonuçlar verdiği belirlenmiştir" dedi. 

Fidan, anaçların yurtdışından getirildiğini ifade ederek, bodur kayısı ağacıyla daha sık dikimin yapılabileceğini ve meyvelerin zedelenmeden toplanabileceğini bildirdi. Proje sorumlusu Kemal Gül ise, bugüne kadar kayısıda ilk kez bir bodur ağaç projesi yürütüldüğünü ve bu çalışmayla önemli bir gelişmenin sağlandığını kaydetti. Bu arada, kayısıda bodur ağaç projesini bundan sonra aynı enstitüde görevli Abdullah Erdoğan tarafından yürütüleceği ve bu kapsamda 13 anaç üzerinde çalışma yapılacağı aktarıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 11:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?