7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Kayısıda 'don' ödemeleri başladı

Malatya'da tarım sigortası kapsamında kayısıda yaşanan don felaketinden etkilenen çiftçilerin parasının ödenmeye başladığı belirtildi.


Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. tarafından Müdürlüğümüze gönderilen bir yazıyla; Malatya bölgesinde Tarsim kanalıyla sigorta yaptırmış bulunan ve Nisan ayı içerisinde don olayı nedeniyle hasar görmüş üreticilerimizin tazminatlarının ödenmesine başlanmış olup Eylül ayı sonuna kadar tüm ödemelerin tamamlanması hedeflendiği bildirilmiştir" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;


"5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında don riski teminatı uygulamaları 2007 yılın başından itibaren ilimizde başlamıştır. Tarım Sigortası kapsamında don riskine karşı üreticilerimizin başvuruları ile 2007 yılında ilimiz genelinde 7 bin 335 poliçe düzenlenmiş ve 81 milyon 535 bin YTL tutarında ürün sigorta altına alınmıştır.”


Tarım İl Müdürlüğü açıklamasında üreticilerin konuyla ilgili detaylı bilgileri sigorta şirketleri ve Tarsim’den alabilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?