3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Kayısıyı bekletin uyarısı!

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, yaş kayısı hasadının büyük oranda sona erdiğini belirterek, ihtiyaç dışında kuru kayısı satılmamasını önerdi.


Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş yaptığı açıklamada, yaş kayısı hasadının büyük oranda sona erdiğini, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde ve bazı bölgelerin yüksek kesimlerinde ağaç üzerinde kayısı kaldığını ifade etti. Polatbaş, "Ağustos ayı itibarıyla kuru kayısı satım dönemi de başladı. Ancak, üreticilerden ricamız, ihtiyaçları kadar kuru kayısı satsınlar. İşçilerin parasının ödemesi kadar kayısı satılmalı, başka da satılmamalıdır. Eğer herkes pazara akın ederse, fiyat düşer. Nitekim pazara fazla kayısı getirilmesi nedeniyle fiyatlar bugünlerde düşüktür" dedi.


Kuru kayısı tahmini rekoltesinin 101 bin ton olarak açıklandığını, ancak gerek don ve gerekse dolu hasarı nedeniyle rekoltede yüzde 35'e yakın düşüklük olduğuna dikkat çeken Bayram Polatbaş, yaş kayısı tüketimin yüzde 15'ler civarında olduğunu, bunu yüzde 25'lere çıkarmak gerektiğini aktardı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin hazırladığı kayısı depolama, soğuk hava deposu yapılması ve kayısının küçük olarak paketlenmesi projesine 15 milyon TL hibe desteği verilmesinin de kayısı için önemli olduğuna parmak basan Bayram Polatbaş, bu projeyi yapanlara teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?