3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

KBS hayata geçiyor

MALATYA BELEDİYESİ, KENT BİLGİ SİSTEMİ KURUYOR

Malatya Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemi'ni (KBS) yakında hayata geçireceği bildirildi.

Malatya Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Kent Bilgi Sistemi sayesinde veriler; çok kullanıcının hızla erişebileceği, tek bir ortamda depolanabileceği, güncel olarak yaşatılabileceği, güvenli bir platform olan coğrafi veri tabanına taşınacak. Böylece çok geniş sorgulama, gelir takibi gibi çalışmalara altlık olacak veri yapısı kurulmuş olacak. Yine kent rehberi hazırlanarak vatandaşın kullanımına sunulacak, ruhsat kayıtları kontrol altına alınarak, ruhsatsız yapıları takip etme ve önleme imkanları sağlanacak" şeklinde belirtildi.

"Kent Bilgi Sistemi bünyesinde, e-belediye uygulaması da başlayacak. Vatandaşlar Belediye ile ilgili ödemelerini, Belediye'ye gelmeden internet üzerinden yapabilecek" denilen açıklamanın sonunda özetle şunlar belirtildi:

"Belediye ile ilgili her türlü işlem ve ödemelerin yapılabileceği sistemden vatandaşların daha geniş bir şekilde yararlanmaları için şehrin değişik noktalarına kiosk makineleri, dokunmatik, özel amaçlı bilgisayar konulacak."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 14:18:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?