4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kedi ve köpekler kayıt altına alınıyor

Malatya Belediyesi, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereğince, evde beslenen kedi ve köpekleri kayıt altına alma çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili olarak, Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, evde kedi ve köpek besleyen vatandaşların, besledikleri hayvanlarının kuduz aşısı ile birlikte kayıtlarını da Belediye Veteriner Müdürlüğü'ne yaptırmaları gerektiği bildirildi. Kuduz Aşısı ile kayıt işlemlerinin 5 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başladığı belirtilen açıklamada; "Yönetmelik gereği şehirlerde ve köylerde evde beslenen sahipli hayvanların, kuduz hastalığına karşı aşılanması ve kayıtlarının tutulması mecburidir.

Köpekler 3 aylık, kediler ise 6 aylık olduklarında aşı yaptırılmalı ve bu aşılar her yıl düzenli olarak tekrarlanmalıdır. Belediyemiz Veteriner Müdürlüğü, 5 Mayıs tarihi itibariyle, Hayvan Toplama ve Barınma Merkezi'nde kuduz aşısı ve kayıt altına alma çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Evde kedi ve köpek besleyen kişilerin, hayvanlarını bu merkeze getirerek, kayıt ve aşı yaptırmaları gerekmektedir" denildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 12:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?