4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Keleş, gizli oylamada ipi göğüsledi

Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki rektörlüğü seçimlerinde 3’üncülüğü kazanan Prof. Dr. İbrahim Keleş, gizli oylamada en fazla oyu aldı..

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Keleş, YÖK tarafından yapılan gizli oylamada en fazla oyu aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 21 üniversitenin rektör adaylarını belirmek üzere yapılan gizli oylamanın sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından YÖK'ün internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Bugüne kadar YÖK Genel Kurulunca yapılan rektör seçimleri ile ilgili “gizli oylama” sonuçlarının kamuoyuna açıklanmamasının yerleşik teamüller arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Bu teamüle uygun olarak 21 Temmuz 2008 Pazartesi günü yapılan 21 üniversitenin rektör adaylarıyla ilgili oylama sonuçlarının da kamuoyuna açıklanmayacağı duyurulmuştur. Ancak bu toplantı sonrasında yazılı ve görsel medyada doğru bilgiye dayanmayan birçok haber ve yorum yer almış, bu haber ve yorumların rektörlük seçim sürecine zarar veren ve kamuoyunu yanıltan bir hal aldığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle YÖK Genel Kurulu toplantısında yapılan gizli oylama sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasında yarar görülmüştür.”

YÖK Genel Kurulu, üniversiteden gönderilen rektör aday adayları arasından ilk üç sırada yer alacak adayları belirlemek için “gizli oylama” yapıyor.

Gizli oylamada, birinci, ikinci ve üçüncü sırada yer alacak adaylar ayrı ayrı belirleniyor. Oylama, aday adaylarının isimlerine göre değil, sıralama baz alınarak yapılıyor. Örneğin, birinci sırada yer alacak aday için oylama yapılıyor ve salt çoğunluğun oyunu alan adaylar arasından en fazla oy alan aday birinci sıraya yerleşiyor. Ardından ikinci ve üçüncü sırada yer alacak adaylar için de aynı işlem gerçekleştiriliyor. Salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda veya eşitlik halinde turlara devam ediliyor.

YÖK'ün 21 Temmuz 2008 Pazartesi günü yapılan toplantısında Başkan dahil toplam 20 üye katılmıştı.

İnönü Üniversitesi'nde 412 öğretim üyesinin sandık başına gittiği seçimlerde, Prof. Dr. Cemil Çelik 183, Prof. Dr. Sezai Yılmaz 170, Prof. Dr. İbrahim Keleş 21, Prof. Dr. Mehmet Özcan Ersoy 14, Prof. Dr. Mehmet Demircan 8 ve Prof. Dr. Ergun Ekinci de 3 oy almıştı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 11:33:01
Güncelleme :28 Temmuz 2008 Pazartesi 11:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?