2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Kemal Sunal Sanat Merkezi yapılacak

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden merhum Kemal Sunal adına kültür merkezi yapılacak. 

Vali Halil İbrahim Daşöz, Doğanyol 1. Kültür ve Nar Festivali dönüşünde Kubbe Dağı mevkiinde bir süre dinlendi. Burada basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Vali Daşöz, 3 Temmuz 2000 tarihinde vefat eden Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ın memleketi olan Doğanyol İlçesi'ne bağlı Gökçe Beldesi'nde adına kültür merkezi yapılacağını söyledi. 

Vali Daşöz, Kemal Sunal'ın Türk sinemasında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, kültür merkezi için çalışmaların önümüzdeki yıl başlatılacağını kaydetti. Kemal Sunal'ın akrabalarıysa Sunal'ın Gökçe Beldesi'nde doğduğunu ve 7 yaşına kadar burada yaşayıp daha sonra ailesiyle İstanbul'a gittiğini bildirdi. Vatandaşlar, Sunal'ın nüfus cüzdanının İstanbul'da çıkartılmasından dolayı doğum yerinin İstanbul yazıldığını ifade etti. 

Bu arada, Doğanyol 1. Kültür ve Nar Festivali'ni takip eden basın mensupları yol dönüşünde Kubbe Dağı mevkiinde halay çekerek üzerlerinden günün stresini attı. Gazetecilerin halayına CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Asblanoğlu'da eşlik ederken, Vali Daşöz ise alkış tuttu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 14:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?