4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kene ölümü araştırılıyor

Malatya'da keneden öldüğü iddia edilen şahsın hastalığa yakalandığı bahçe ve yakın çevresinde hayvancılık yapılmadığı ve kapalı meskenin olmadığı belirlendi. 

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'da 2 çocuk babası 34 yaşındaki Ömer Naim Pektaş'ın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından öldüğü iddiasıyla Sağlık Müdürlüğü'nün kendilerine yaptığı ihbar üzerine, bir dizi çalışma ve incelemede bulunduklarını belirtti. 

Güldal, "Ölen şahsın Akçadağ ilçesinde oturmadığı, akrabalarına yardım için ilçedeki bahçelerine gittiği, hayvancılıkla uzaktan yakından ilişkisinin olmadığı anlaşılmıştır. Yine Hayvan Sağlığı Şube Müdürümüz, konuyla ilgili incelemede
bulunmak üzere olayın geçtiği bölgeye gitmiştir. Bahçenin yerleşim yerlerinde uzakta olduğu, yakınında hiçbir kapalı mesken, ev ve hayvan barınağı bulunmadığı tespit edilmiştir" dedi. 

Bölgede eğitim çalışmalarına başlandığını ve hastalıkla ilgili afiş ve broşür dağıtıldığını kaydeden Güldal, "Akçadağ İlçe Müdürlüğü'nün keneye karşı yeteri kadar ilacı mevcut olup, kene riski bulunan hayvan barınaklarının ihtiyaç halinde ilaçlanması için hazırlıklar tamamlanmıştır" şeklinde bilgi verdi. 

Bu arada, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin de kene şüphesi ile ölen hastadan alınan kan örneğinin Ankara Hıfzısıhha Araştırma Merkezi'ne gönderildiğini, buradaki ilk genel PSR adlı testte sonucun pozitif çıktığını ve bu durumun kene ihtimalini yükselttiğini belirterek, "Kesin sonuç için ELIZA testi yapılıyor. Sonuç muhtemelen birkaç gün içinde alınacak. Hastanın belirtileri nedeniyle tedavisinin ilk gününden itibaren tüm aşamalar sürekli takip edildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?