4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Kentleşme ve eğitim

Malatya'da, "Kentleşmenin Eğitim Üzerindeki Etkileri" konulu konferans düzenlendi.


Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) bulunan Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi salonundaki konferansa, Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Taşlıgil, Dr. Cafer Karabulut, okul müdürü Mustafa Adıgüzel konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Adıgüzel, eğitimin planlanması ve geliştirilmesinde kentleşme bilincinin önemli yeri olduğunu belirterek, "Eğitimin en temel unsuru öğrencilerdir. Dolayısıyla kentleşme sürecinden en fazla etkilenen kesim öğrenci kesimidir. Öğrencilerin gittikleri ortamda psikolojik ve sosyal yönden adaptasyonu belli bir zaman almakta ve bu süreç içerisinde birey kendine özgü ortamlar oluşturmak zorunda olduğundan dolayı eğitim sürecini olumsuz etkileyebilmektedir. Ayrıca kentleşme sürecinde eğitim ortamlarının önceden planlanması ve bu plan dahilinde eğitim hizmetlerinin sürdürülmesi, o kentin eğitim-öğretim seviyesine olumlu yönde ivme kazandıracaktır. Bu anlamda, şehir planlamacılarının bu konuya daha fazla önem vermeleri gerekiyor" dedi.


Bireylerin kentleşme bilinci noktasında önemli görev ve sorumlulukları olduğunu vurgulayan Adıgüzel, "Özellikle doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik bilinçli bir toplum kesimi oluşmalı. Kentleşme ile ilgili olarak eğitim kurumlarına yönelik verilecek bu tür konferanslar önemli bir boşluğu dolduracağı inancını taşıyorum" diye konuştu.
Bu arada, konferansta Devlet Hastanesi Psikiaytri Uzmanlarından Dr.Cafer Karabulut, kentleşmenin eğitim üzerindeki etkileri konusunda bilgiler verirken, Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Taşlıgil, sigara alışkanlığının sağlığın yanı sıra insan psikolojisini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?